BE
rssVind ons op:
Meer info gewenst? Bel 0478 12 37 70

Meer info

Over Moeder Heidebloem

De hoogstudentenclub Moeder Heidebloem is een studentenvereniging van Leuvense universiteitsstudenten die afkomstig zijn uit de regio Noord-Limburg. De club werd opgericht in 1898 door Johan Bijvoet en Jaak Boonen. Als oudste club van de Limburgse Gilde kent Heidebloem een rijke traditie. Passages in de Ambiorix, het Kraakske en den Boule bleven niet onopgemerkt. Tijdens WO I en een korte periode in de jaren ’70 had de club geen actieve werking, ze werd echter steeds snel terug heropgericht. Een tiental jaar geleden maakten de meeste Limburgse clubs een crisis door en ze verdwenen één na één, zo ook Moeder Heidebloem… Na een klein decennium afwezigheid werd in het academiejaar 2011-2012 de draad terug opgepikt door een enthousiaste groep studenten. Onder leiding van refundator Bob Martens v. Kotske werd Moeder Heidebloem in ere hersteld en trad ze terug toe tot de Limburgse Gilde en het Seniorenkonvent. Ondertussen is Moeder Heidebloem al bezig aan haar veertiende werkingsjaar sinds de heroprichting.

Datum en tijd

Het Wintergala zal plaatsvinden op 16 maart 2024. Het aperitief start omstreeks 18u30, de deuren worden geopend om 22u30 voor het avondfeest.

Menu

 • Vleesmenu
  1. Voorgerecht: Rundstartaar met gebrandde bosui, pickles, zwarte peper krokant en jus van dashi & jalapeno
  2. Hoofdgerecht: Kalfsentrecote met groene asperge, tuinboon, salmoriglio en rosti
  3. Nagerecht: Chocolademousse met speculoos, amandel & pecan en caramel
 • Vegetarische menu
  1. Voorgerecht: Carpaccio van rode biet, manchego, jonge wortel, vijg en geroosterde hazelnoot
  2. Hoofdgerecht: Polenta met ratatouille van knolgroenten, krokante pastinaak, jus van paddenstoel en gefermenteerde tomaat
  3. Nagerecht: Chocolademousse met speculoos, amandel & pecan en caramel

Inkomkaarten

Kaarten voor het avondfeest zijn verkrijgbaar via de online ticketverkoop en bij de leden van Moeder Heidebloem. Deze kosten €17 in voorverkoop en €21 aan de kassa.

Locatie

Cachecour (Kelchterhoefstraat 7, 3530 Houthalen-Helchteren)

Contact details

Hoogstudentenclub Moeder Heidebloem
Ambiorix Leuven
BE44 0016 4670 5645
0493 07 90 31
info@galabalheidebloem.be
link naar onze Facebookpagina